Search Detail

Home >Search Detail

4-bedroom detached house sold subject to contract

Needlers End Lane, Balsall Common, Coventry, CV7 7AA - Asking Price £600,000

  • ARCHITECTURALLY DESIGNED AND NEWLY REFURBISHED
  • CANOPY PORCH - RECEPTION HALL
  • THROUGH LOUNGE WITH LOG BURNER
  • OPEN PLAN FULLY INTEGRATED FAMILY DINING KITCHEN
  • SUN ROOM - RE-FITTED GUEST CLOAKROOM
  • GROUND FLLOR MASTER BEDROOM WITH WALK-IN WARDROBE AND FEATURE SPIRAL STAIRCASE
  • RE-FITTED ENSUITE SHOWER ROOM
  • DRESSING ROOM/STUDY
  • 3 FURTHER DOUBLE BEDROOMS
  • RE-FITTED FAMILY BATHROOM
  • GAS CENTRAL HEATING - PARTIAL DOUBLE GLAZING
  • ESTABLISHED REAR GARDEN WITH COUNTRYSIDE VIEWS
  • GARAGE - DRIVEWAY PARKING FOR MULTIPLE VEHICLES
  • PLANNING PERMISSION TO EXTEND - NO CHAIN

Overview 

Blythe Cottage is an attractive, modern, architecturally designed, 4 double bedroom, detached family home, having been thoughtfully, expensively and tastefully refurbished by the current owner and presented to the very highest standards throughout. Boasting a most convenient, elevated situation in this highly desirable modern village setting and enjoying delightful views to the rear over open countryside, this stunning residence has current planning permission to add a fifth bedroom, further en-suite and orangery and benefits from no upward chain.

Vendor Comments

After ten years living in Asia, I wanted to return home and settle back in the UK to raise my son. Having been away in a far-flung city for so long made me dream of a return to the English countryside - I was looking for a semi-rural sanctuary in which to raise my family. I looked for a village setting and stunning countryside, albeit with access to rail, road and air links, and good schools. 

On visiting Blythe Cottage I was drawn to this unique, contemporary cottage - designed and built by an architect - with gorgeous open views across fields at the rear, and set back from the road with privacy, space and a quiet environment. 

As part of putting my own stamp on the property and make a forever, modern country family home, I laid limestone tiling (with underfloor heating) through the kitchen, dining and family areas, and invested in large column radiators downstairs which - along with the log burner - make Blythe Cottage fabulously cosy in winter. 

During the summer, we’ve spent blissful evenings in the sun room, with a glass of wine in hand, watching the skies turn a fiery orange as the sun sets over the neighbouring fields. I love the openness of the living space - it is fantastic for entertaining as well as allowing me to keep an eye on the kids playing inside or out. 

I was keen to develop the cottage and make the most of what it has to offer, so I secured planning permission to extend the upstairs and take it from four bedrooms to five, with a further en suite and dressing room, and also have the additional permission for an orangery. Sadly, I’ve ran out of time and work commitments demand that I relocate to London. I’m disappointed that I won’t be able to see my plans for Blythe Cottage come to fruition, but I know the planning consents will enable another family to bring their own vision and creativity to this beautiful corner of the countryside, making their own rural dreams come true.

Local Authority

Solihull Borough Council

 

Floorplan for Needlers End Lane, Coventry
Click for EPC Information

Misrepresentation Act 1967
These particulars are believed to be correct but their accuracy is not guaranteed nor do they form part of any contract.